Početna » Vučen: Komunalna inspekcija od danas sankcioniše neracionalno korišćenje vode iz gradskog vodova, apel sugrađanima da smanje potrošnju kako se ne bi uvodile dnevne restrikcije u vodosnabdevanju

Vučen: Komunalna inspekcija od danas sankcioniše neracionalno korišćenje vode iz gradskog vodova, apel sugrađanima da smanje potrošnju kako se ne bi uvodile dnevne restrikcije u vodosnabdevanju

od RTV Jasenica

Rezervoari JKP „Vodovod“ u ovom trenutku su na 50 procenata popunjenosti. Za snabdevanje grada pušteno je 145 litara vode u sekundi što je do sada najveća potrošnja ikada zabeležena na području grada.

Zbog povećane potrebe za vodom zbog visokih temperatura, ali i aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu ima slabiji pritisak u višim delovima grada.

Apelujemo na sve građane da vodu iz gradskog vodovoda koriste racionalno i isključivo za piće , higijenu i osnovne potrebe u domaćinstvu, inače će JKP „Vodovod“ morati da uvede dnevne restrikcije.

Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave od danas izlazi na teren i kažnjavaće svaki vid nepotrebne i neracionalne potrošnje vode.

Molimo sugrađane da imaju razumevanja i da ovaj apel shvate ozbiljno.

Povezane vesti