Početna » Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama- uvodi se obaveza registracije pripejd korisnika mobilne telefonije

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama- uvodi se obaveza registracije pripejd korisnika mobilne telefonije

od RTV Jasenica

Vlada Republike Srbije usvojila je Predlog zakona o elektronskim komunikacijama koji je usklađen sa direktivom Evropskog kodeksa elektronskih komunikacija, čime se sprovode planirane aktivnosti Vlade na stvaranju savremenog poslovnog ambijenta prema evropskim standardima sa pozitivnim efektima na ekonomiju i standard stanovništva.

 

Cilj ovog zakona je da se obezbede uslovi za ravnomeran razvoj elektronskih komunikacija na celoj teritoriji Srbije i podstakne povezanost, pristup, široka dostupnost i upotreba mreža nove generacije, a naročito onih sa vrlo visokim kapacitetom, uključujući fiksne, mobilne i bežične mreže.

 

Neke od novina koje donosi ovaj zakon su obavezno uvođenje računa za usluge u elektronskom obliku, omogućavanje uslova operatorima da pravičnije i efikasnije dele postojeću infrastrukturu, a sve u cilju pružanja još kvalitetnije i raznovrsnije usluge.

 

Sve to će uticati i na povećanje dostupnosti usluga interneta, fiksne i mobilne telefonije, kao i televizije u manjim mestima i selima. Predlog zakona predviđa i obavezu registracije pripejd korisnika mobilne telefonije, što će podići sigurnost građana.

Povezane vesti