Početna » Vučen: Ministarstvo odobrilo sredstva, 20 miliona dinara za rekonstrukciju donjeg dela pešačke zone u Palanci

Vučen: Ministarstvo odobrilo sredstva, 20 miliona dinara za rekonstrukciju donjeg dela pešačke zone u Palanci

od RTV Jasenica

Opštini Smederevska Palanka odobrena su sredstva u iznosu od 20 miliona dinara, od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, za rekonstrukciju donjeg dela glavne ulice, potvrdio je putem svog zvaničnog profila na društvenoj mreži Fejsbuk, predsednik Nikola Vučen.

“Sutra ćemo u Palati „Srbija“ potpisati ugovor sa Ministartsvom o raspodeli sredstava i uskoro početi sa realizacijom projekta. Projektom je predviđena rekonstrukcija ulice Prvog srpskog ustanka , od Trga kulture do ulice Svetog Save. Deo ulice koji je ovim projektom obuhvaćen je u dužini od 150 i širine oko 19 metara.

Rekonstrukcijom ulice biće obuhvaćena zamena zastora, elektro i vodovodne instalacije, obnova zelenila i zamena urbanog mobilijara, klupa, kandelabra, zidića za sedenje i zaštitnih stubova. Kako je naša opština planskim aktima prepoznata kao turistička destinacija Srbije, rekonstrukcija ulice će doprineti razvoju turizma u našoj opštini. Ulica Prvog srpskog ustanka je za naše građane omiljeno šetalište, a ovim projektom Palanci ćemo vratiti stari sjaj i nastaviti tradiciju nekadašnjeg “korzoa”. Hvala ministru Martinoviću na ovako brzoj reakciji i odobrenju sredstava za ovaj projekat”, napisao je Vučen.

Povezane vesti