Početna » Vučen: U narednih mesec dana potpisivanje raskida Ugovora i vraćanje bazena na upravljanje opštini Smederevska Palanka

Vučen: U narednih mesec dana potpisivanje raskida Ugovora i vraćanje bazena na upravljanje opštini Smederevska Palanka

od RTV Jasenica

Na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta na kome je prisutno bilo 35, od 49 odbornika , skupštinskom većinom odlučeno je da se sprovede postupak o sporazumnom raskidu Ugovora o zakupu Gradskog olimpijskog bazena „Milan Elezović“ sa preduzećem Ruc Ždrelo kako bi se bazen vratio na upravljanje i raspolaganje opštini Smederevska Palanka.

Tim povodom, Nikola Vučen, predsednik opštine koji je odlukom Opštinskog veća ovlašćen da sprovede postupak sporazumnog raskida ugovora, je izjavio:

Ovo je bio jedan od najštetnijih ugovora po našu Opštinu, koji smo nasledili iz prethodnog perioda. Postupak raskida ugovora trajao je dugo, jer smo pronalazili najbolje rešenje kako bismo imali što manje štete po opštinski budžet.
U narednih mesec dana očekujemo potpisivanje sporazumnog raskida ugovora, i na taj način opština Smederevska Palanka posle punih 8 godina vraća bazen svojim sugrađanima. Ove sezone bazen neće raditi jer će u narednom periodu uslediti dodatna ulaganja u renoviranje bazena i pratećih sadržaja kako bismo objekat pripremili za iduću letnju sezonu”, rekao je Vučen.

Povezane vesti