Početna » Za 7 dana pojačane kontrole, iz saobraćaja isključeno 2.108 vozača

Za 7 dana pojačane kontrole, iz saobraćaja isključeno 2.108 vozača

od RTV Jasenica

Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je od 5. do 11. decembra sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROUDPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije isključili su iz saobraćaja 2.108 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 99 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija kontrolisala je ukupno 91.674 vozača, a pored navedenih prekršaja, otkrivena su još 15.803 druga prekršaja.

Tokom ove akcije, u službenim prostorijama zadržano je 375 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 64 vozača su zatečena da upravljaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila, što predstavlja nasilničku vožnju.

Imajući u vidu da predstoji period novogodišnjih i božićnih praznika, kao i velikog broja slava, kada se na putevima u Republici Srbiji očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Povezane vesti