Početna » ZATVARA SE KOVID AMBULANTA: Svi pacijenti, kao i pre epidemije, pregledaće se u opštoj praksi

ZATVARA SE KOVID AMBULANTA: Svi pacijenti, kao i pre epidemije, pregledaće se u opštoj praksi

od RTV Jasenica

Kovid ambulanta Doma zdravlja na Koloniji, od ponedeljka 24. jula prestaje sa radom, kako zbog smanjenog broja pregleda, tako i zbog sporadičnih slučajeva kovid pozitivnih pacijenata koji uglavnom imaju lake kliničke slike.

Pacijenti sa simptomima akutne respiratorne infekcije i sa povišenom temperaturom ubuduće će se javljati izabranim lekarima u Službi za zaštitu zdravlja odraslog stanovništva, odnosno u Službu za zdravstvenu zaštitu školske i predškolske dece, gde će biti pregledani i po odluci izabranog lekara biti testirani u previjalištima u okviru svojih službi. Pacijenti iz isturenih seoskih ambulanti na eventualno testiranje dolaziće u Službu za zaštitu zdravlja odraslog stanovništva u centralnu zgradu doma zdravlja u Smed. Palanci.

Medicinsko osoblje će uz pravilnu primenu lične zaštitne opreme vršiti preglede pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama (ARI). Pacijenti sa ARI moraju sve vreme boravka u zdravstvenoj ustanovi da nose zaštitnu masku.

Onkološki i hematološki pacijenti koji se primaju na bolničko lečenje, zbog PCR testiranja, dolaziće u Higijensko-epidemiološku službu naše ustanove.

Povezane vesti