Početna » Od 17. do 23. juna sprovodiće se međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja

Od 17. do 23. juna sprovodiće se međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja

od RTV Jasenica

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 17. do 23. juna 2024. godine, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U sklopu ove akcije, koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.
Pripadnici Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Smederevu, u prvih pet meseci ove godine, isključili su iz saobraćaja 577 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 171 vozač zatečen je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.
S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Povezane vesti