Početna » Počele subvencije za mleko preko eAgrara

Počele subvencije za mleko preko eAgrara

od RTV Jasenica

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je preko eAgrara raspisana subvencija za mleko za prvi kvartal i trajaće do 18.aprila.

“Mislim da je to jako bitna stvar, to je prva subvencija koju puštamo kroz eAgrar. Nadam se da će biti uspešno završena. Ona se predaje, kao i do sada preko mlekara, a mogu i poljoprivredni proizvođači sami da učestvuju “- rekla je Tanasković.

Ministarka navodi da će u četvrtak na sednici Vlade biti usvojena nova uredba.

“Do sada su poljoprivrednici dobijali po hektaru sa upisom na septembar prethodne godine, mi smo to sada pomerili kako bi mogao veći opseg poljoprivrednika da dobije subvenciju. Znači svi oni koji su prijavljeni sa 31. martom, biće doneta odluka Vlade, prema kojoj će oni će moći da se prijave za subvenciju po hektaru. Ona iznosi 6.000 plus 3.000 dinara regres za gorivo, odnosno 9.000 po hektaru. To uopšte nije beznačajno” – istakla je Tanasković.

Navela da će javni poziv za tu subvenciju krenuti u petak i trajaće 40 dana, kako bi poljoprivrednici mogli da se prijave. Ovo je da bi bio obuhvaćen veći opseg poljoprivrednika da se ne bi zatvorila baza sa septembrom prošle godine, već da bi u duhu eAgrara to bilo sa 31.martom ove godine.

Povezane vesti