Početna » Recitatori OŠ “Olga Milošević” potvrdili kvalitet na Okružnoj smotri u Smederevu

Recitatori OŠ “Olga Milošević” potvrdili kvalitet na Okružnoj smotri u Smederevu

od RTV Jasenica

Jezik je hranitelj naroda, a poezija je odbrana jezika. Upravo zbog toga u našoj školi mnogo pažnje posvećujemo negovanju lepe reči. “Jezik je odeća u kojoj vaše misli paradiraju u javnosti”, stoga jezik treba uredno obući. Kroz odeljenske, školske i opštinske smotre recitatora deca vežbaju da jezik upotrebe na najbolji način, da otkriju sve njegove lepote i otključaju njegove skrivene vrednosti. Oni najbolji plasiraju se u dalji tok takmičenja, pa smo na ovogodišnjoj Okružnoj smotri recitatora u Smederevu imali čak četiri predstavnika: Anđelu Stojadinović, Nikolinu Antonijević i Ariju Mirović u mlađoj uzrasnoj kategoriji i Anđeliju Milošević u srednjoj uzrasnoj kategoriji.

O tome koliko naša škola napreduje u pogledu negovanja jezika govore njihovi rezultati. U mlađoj kategoriji nagrađene su Anđela Stojadinović, za osvojeno treće mesto i Nikolina Antonijević, za osvojeno peto mesto, dok je za osvojeno četvrto mesto u srednjoj kategoriji nagrađena Anđelija Milošević. Od ukupno deset nagrađenih učenika na Okružnoj smotri, na pobedničkom postolju našla su se tri učenika naše škole.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima, Gordani Madžić, Slađani Vukosavljević, Mariji Jagličić i Dušanu Grašiću na ostvarenom uspehu i želimo im puno sreće u daljem radu.

Povezane vesti