Početna » Vesić: Smederevska Palanka će u potpunosti biti premrežena brzim saobraćajnicama

Vesić: Smederevska Palanka će u potpunosti biti premrežena brzim saobraćajnicama

od RTV Jasenica

Ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen obišli su radove na rekonstrukciji puta između Mladenovca i Smederevske Palanke. “Ovaj put, dužine 22 kilometra, “krpljen” je pre nekoliko godina i bilo je vreme da se konačno uradi onako kako zaslužuju građani koji žive u ovom delu naše zemlje, rekao je Vesić.

U Smederevskoj Palanci proteklih godina urađeno je preko 100 kilometara puteva.

“Kada je u pitanju Šumadija najvažnije je to što će već tokom ove godine, ako sve bude kako treba, početi izgradnja brze saobraćajnice “Vožd Karađorđe” koja će obezbediti bolji komfor života za ljude, razvoj lokalne privrede i razvoj turizma.
Uz brzu prugu između Beograda i Niša, za čiju će izgradnju tenderi biti raspisani tokom ove godine, ovi projekti će potpuno promeniti način života u Šumadiji, istakao je ministar.
Predsednik opštine Nikola Vučen zahvalio je ministarstvu i ministru Vesicu na poseti i novim ulaganjima.

“Rekonstrukcija državnog puta Palanka – Mladenovac u dužini od 22 kilometra uveliko se radi. Vrednost radova je 930 miliona dinara. Hvala ministru Goranu Vesiću na obilasku ove važne deonice i na obećanju koje je ispunjeno. Za nekoliko dana počinje rekonstrukcija još jedne važne deonice državnog puta koju ćemo najaviti do kraja nedelje, izjavo je Vučen.

Povezane vesti